Igår fortsatte serien med föreläsningar i Experimentellt förhållningssätt. Först ut var programansvarig, Mats Sjöberg. Det blev inte så mycket fokus på hur han arbetade experimentellt utan handlade istället mest om hur han jobbat sig fram med sitt slöjdande. Vi fick många tips och pepp. Det är alltid skönt att höra att någon, som har en så pass lyckad karriär, också tvivlar på sig själv. Mats menade att man inte ska kämpa emot tvivlet utan lära sig leva med det.

Övriga lärdomar jag tog med mig var att lägga bort tanken om att jag ska göra något unikt och nyskapande, vilket kändes otroligt skönt. Jag borde fokusera mer på att göra mitt skapande till mitt eget, det är det som gör det unikt, inte produkterna i sig.

Allt är gjort, alla tankar är tänkta.

Och som alltid (det här står på var och varannan sida i min anteckningsbok)

SÖK ENKELHETEN.

Några andra tips jag fick med mig var dessa två:

– Formulera ett problem för ditt arbete

– Ha förebilder, inspireras och lär av dem

Dessa två kommer jag framöver presentera i blogginlägg, ett eller flera. Jag håller på att snickra på min problemformulering i just det här arbetet så den kanske dyker upp snart.

Förebilder däremot har jag en hel hög och jag vill såklart gärna dela med mig av dessa människors briljans till er andra i klassen (och Lärar-Frida såklaaart). Första inlägget dyker upp i helgen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s