I torsdags hade jag första handledningstillfället med Kerstin. Väldigt efterlängtat, det kom in i kursen lite väl sent tycker jag.

Anyway!

Jag har känt mig lite låst i detta med experimenterande och velat ha en frågeställning att arbeta efter innan jag sätter igång. Samtidigt vill jag att arbetet ska kännas relevant för produkter jag vill utveckla i framtiden.

Som de flesta av er vet så har jag ju efter min praktik i höstas och arbetet i förra kursen fått blodad tand för det här med barninredning. Jag började arbeta på ett tema som handlade om stjärnbilder och de två vännerna Stora och Lilla Björn. Jag vill gärna utveckla temat och applicera det på flera produkter och det är just det jag tänker använda mitt experimenterande till!

Att genom att avbilda samma motiv i olika textila tekniker hitta ett uttryck jag vill arbeta vidare med i kommande produkter, samt hitta möjligheter inom en teknik.

Jag har bestämt mig för att utgå ifrån broderi som huvudteknik och linne och lingarn som huvudmaterial men kommer inte att plocka in fler tekniker/material om det känns nödvändigt. Jag vill arbeta med lin eftersom det känns mest naturligt miljövänligt, alltså att även om det inte är ekologiskt så är tär det inte på miljön lika mycket som exempelvis bomull (som även i sin ekologiska form är en riktig miljöbov).

Målet är att efter två veckor ha utvecklat ett uttryck som är färdigt att applicera på produkter och att jag ska ha provat och lärt mig mer om broderitekniker jag inte haft ingen/så stor kunskap om tidigare.

Jag har redan startat med mina prover och det kommer ett inlägg om dem senare ikväll. Håll till godo!

En reaktion till “Någon slags formulering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s