Nu när andra veckan har dragit igång är det dags för mig att arbeta med andra versionen av mina broderiprover. För er som inte minns så är min metod att alltså utgå ifrån förra veckans prover, plocka ut det som känns intressant att utveckla, och sedan göra ett nytt prov. Detta för att utveckla mitt eget uttryck inom tekniken.

Jag började med mit20150211_100640t prov där jag använt efterstygn. Jag hann inte färdigt med det här provet men när jag plockade fram det igen kände jag att det jag gillade bäst var de partier som fortfarande var tomma eller glesa. Därför ville jag i mitt nya prov reducera både stygn och färger. Jag använde mig därför av ett vitt tyg att brodera på och ett grått garn som endast markerade konturer o20150217_221039ch små detaljer. Jag kände att uttrycket som den nya versionen, med sin enkla utformning, är lättare att ta till sig och den liknar mina orginalskisser, vilket jag gillar.

Det andra provet jag tog mig an var det med Cretan stitch. Det jag tycker mest om med det här är mönstret som stygnen skapar och det var vad jag ville gå vidare med i nästa prov. Jag valde att frångå broderiet (!?) och 20150213_162751istället måla mitt motiv för att kunna hinna med att färdigställa provet på en arbetsdag och för att jag ville testa hur motivet skulle se ut som tryckt/målat. Dessutom drog jag upp motivet i storlek för att det inte skulle bli lika pilligt. Jag blev såååå himla nöjd med den! Inte alls en utformning jag hade tänkt mig till en början utan något som växte fram med hjälp av experimenterandet. Så kul!

20150217_221026

3 reaktioner till “Provlappar 2.0

  1. Så himla kul resultat när du gick vidare med kretastygnet och målade. Det syns fortfarande att du utgått från kretastygnet, jag ser dess struktur här och där men du har nått längre. Och så söt den blev björnen!

    Gilla

  2. Så snyggt Maja! Finns så mycket du skulle kunna göra med detta. Brodera färgklickar för struktur, trycka, kontraster. Åh, jag gillart!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s