Arbetsplan slutuppgift

Bakgrund

Mitt experimentella arbete grundar sig i att jag ville utveckla mitt arbete från Formex genom att utgå ifrån det broderi jag gjorde där. Jag valde därför att utgå ifrån ett motiv och till en början göra 7 prover där jag avbildade motivet med en broderiteknik för varje prov. Därefter valde jag att gå vidare med fem av proverna och göra nya versioner av dem. Jag plockade ut det jag tilltalades av i det första provet och utvecklade det ytterliggare.

De kunskaper jag har förvaltat under arbetet är dels tekniska, att jag har lärt mig nya tekniker och experimenterat inom tekniken och därmed lärt mig nya möjligheter med tekniken.

Det har varit nyttigt för mig att arbeta utan att ha ett färdigt slutresultat i tankarna eftersom det öppna förhållningssättet till mitt arbete har gett mig fler möjligheter att arbeta vidare med.

Hur går jag vidare?

Jag har valt att gå vidare med ett av proverna där jag inte använde mig av broderi alls utan ritade med textilfärg på tyget, mönstret var inspirerat av Kretastygnet. Jag kommer att förfina motivet och istället anvä20150217_221026nda mig av screentryck. Jag kommer fortsätta arbeta med linnetyg och försöka hitta en färg som både är slitstark och snäll mot miljön, jag hoppas kunna få hjälp ifrån Malin i de frågorna.

Mitt slutresultat

Mina planer på slutprodukt är ett mellanting mellan gosedjur och kudde (se länken https://www.etsy.com/se-en/listing/90860090/owl-plush-toy-stuffed-animal) där mitt screentryck ska pryda framsidan. Jag vill gärna hinna göra två-tre varianter.

Mitt arbetssätt

Mitt första steg blir att göra research om färger för att hitta ett bra alternativ. Därefter kommer jag att arbeta med att förbättra motivet, först för hand och sedan i datorn. Därefter kommer jag att göra provtryck och provtvätt. Jag kommer också att sy prototyper av formen för att se vad som känns mest tilltalande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s