När jag var liten läste jag mest hela tiden och plöjde minst en bok i veckan. Men sen blev kombinationen tonår+smartphone att läsandet blev lidande och de senaste åren läser jag nästan bara under sommaren när jag är ledig. Lite tråkigt men också lite mysigt, för nu när sommaren äntligen är här går jag in i läsmood och tar tag i alla de där böckerna som jag tänkt på under resten av året. Det här är böckerna som ligger och väntar på mig just nu:

  1. Att föda ett barn av Kristina Sandberg

Jag är väl helt sist på bollen med den här boken? Men jag såg ett avsnitt av Babel när de pratade om boken och jag har inte kunnat släppa den. Den handlar om 21-åriga Maj på 1930-talet som plötsligt finner sig i en livssituation hon inte önskade när hon är nygift med en man hon knappt känner och  väntar sitt första barn.

2. I varje ögonblick är vi fortfarande vid liv av Tom Malmquist

Jag hade inte hört talas om den här boken förrän jag kollade igenom vilka som skulle sommarprata i år och kollade då upp Tom Malmquist (vars sommarprogram sänds den 3 juli). I varje ögonblick är vi fortfarande vid liv handlar om när hans gravida flickvän får akut leukemi. Barnet överlever men inte flickvännen. Det här känns som det kommer bli en riktig gråtfest, jag är för övrigt väldigt sugen på sommarprogrammet. 

3. Not that kind of girl Lena Dunham

Jag älskade första säsongerna av Dunhams serie Girls, sen kom jag ifrån den på något sätt. Så även det är ett sommarmission, att sätta mig in serien igen. För en kan ju inte annat än att älska henne! Så det är ju typ bara därför jag vill läsa boken, har på riktigt ingen aning om vad den handlar om hehe. 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s