I helgen när jag satt och broderade i soffan drog jag in på netflix för lite sällskap. I vanliga fall brukar jag bara köra Modern Family, Vänner eller någon annan serie där jag redan sett alla avsnitt. Vad är grejen med det förresten, kan inte bara vara jag som gör så, tittar om och om igen? MEN! Den här gången så frontade netflix med dokumentären om Jeremy Scott. Alltså kläddesignern som bland annat gjort adidasskorna med vingar (alla vet). Jag tänkte varför inte och satte igång den. För det är ändå otroligt spännande att få följa kreativa människor i deras arbete och få en inblick i deras processer.

fizzy-magazine-jeremy-scott-review

Filmen handlade framförallt om Jeremys första tid som creative director på det italienska märket Moschino. Men det var också en tillbakablick där han berättade om sin uppväxt och hur intresset för modet hade växt.

maxresdefault

I filmen fick man bland annat följa med hem till hans föräldrar som bor ute på vischan (hur gullig mamma med moschinoväskan??).

MOSCHINO

Och såklart se massor från hans visningar.

jeremy-scott-moschino-mcdonalds-921x576

Jag tyckte filmen var helt okej, den var lite lång för att vara en dokumentär ca 1 h 50 min vilket gjorde den lite seg och en del material kändes onödigt att ha med. Det var kul att få en inblick i hans designprocess men jag önskar de hade fokuserat mer på den. Nu fick jag känslan av hans tankar kring sin design var ganska grunda och det tror jag egentligen inte de är med tanke på hur långt han har tagit sig.

Still do 3/5 toasters och för modeintresserade är den ett måste!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s